Tuesday, 18 April 2017

An Easter Bonfire. Pääsiäiskokolla.

Niin pohjalainen kuin olenkin, en ole kovin monesti ollut pääsiäiskokolla eli valakialla. Tänä vuonna oli aikaa sellaiseenkin reissuun. Tosin kokko, jonne menimme, ei oikein ottanut syttyäkseen. Se paloi vain sieltä täältä. Lähdimme tunnin paikalla oltuamme pois, joten sitä en tiedä, mitä sen jälkeen tapahtui. Moni muuhan sinne jäi vielä silloin.

Joka tapauksessa sain savusta ja auringosta kivoja kuvia, tässä niistä muutama. Näissä kuvissa ei siis näy tulta ollenkaan, vaan tuo tulen väri tulee aina auringosta.

I'm sharing some photos of an Easter bonfire, smoke and sunshine. Easter bonfires are a tradition in our province on Easter Saturday evening. Traditionally their idea was to get rid of evil spirits. Nowadays you just meet people there and you can have some hot sausage if you want.

6 comments:

 1. Minäkin olen pohjanmaalta ja siellä kokoja polteltiin.Täällä pirkanmaalla ne palaa vasta juhanuksena.Kivat kuvat.Kiitos kommentista atc-on vaihdettava taiide kortti kok 6.8 senttiä /8,9 senttiä.Kortteja ei saa myydä vain vaihtaa.Kurkkaa tuonne toiseen blogiini ,siellä on enenpi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista. Pitääpä tutustua tarkemmin siihen atc-korttiin. Kiva idea se korttien vaihtaminen. Juhannuskokossa on muuten minusta enemmän tunnelmaa, koska silloin on kesä ja yötön yö... Mutta on pääsiäiskokkokin ihan hauska.

   Delete
 2. Onpa jännittävät ja tunnelmalliset kuvat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Olinkin aika innoissani, kun huomasin, miten jännästi aurinko näkyi savun takaa :)

   Delete
 3. Upean jännät kuvat! Itselleni on pääsiäskokko ihan tuntematon asia. Tytär laittoi tänä pääsiäisen tienoona sellaista viestiä saksanreissultaan, että siellä on sellaista tapaa myös, mutta eipä heitä kuitenkaan viety sellaista katsomaan, vaikka ensin oli kai sellaista puhetta ollutkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Pääsiäiskokko onkin sellainen pohjalainen erikoisuus, ei kai sitä juuri muualla päin Suomessa polteta. Mutta ajatukset menevät kokkoaiheesta jo juhannukseen, johon onkin enää lyhyt aika :) ...vaikka ei uskoisi!

   Delete